CrossFit

Wat is CrossFit

CrossFit heeft de visie om door veilige, functionele bewegingen in combinatie met een gezonde voeding een basis te bieden voor een gezonde levensstijl. Hiermee kun je elk doel bereiken. Zowel de beginner als de ervaren sporter. Het kent geen grenzen. Het is een door jarenlange ervaring bewezen methode voor jong en oud.

De trainingsmethode combineert fitness, atletiek en gymnastiek door verschillende oefeningen samen te voegen op zeer hoge intensiteit. De kern van CrossFit is dat je in een korte tijd veel verschillende oefeningen doet, waarbij je lichaam alleen functionele bewegingen maakt. Denk hierbij aan rennen, springen, tillen, klimmen, duwen en trekken.

Waarom CrossFit werkt

Crossfit staat voor variatie van functionele bewegingen in combinatie met hoge intensiteit. Show up Crossfit Boekel trainingen zijn persoonlijk afgestemd en zorgen voor uitdaging en verbetering op ieder niveau met als doel een gezonde levensstijl. De lessen hebben structuur en focus met een visie over meerdere weken waardoor er ook zichtbaar resultaten geboekt worden.

Community

Onze CrossFit box Show Up Boekel biedt een community. Onder de leden en trainers ontstaan banden en er is vertrouwen. Er zal er samen veel plezier worden beleefd. Diversiteit en professionaliteit bij het verzorgen van de trainingen zorgen ervoor dat binnen onze community, iedereen op zijn eigen nivieau, zich kan ontwikkelen.  Onze community is sociaal en bied een vriendelijke sfeer waar mensen elkaar begroeten en bij naam kennen.

De sfeer 

We zijn wie we zijn, weten wat we willen en waar we voor staan. We genieten van ons werk en zijn enorm gedreven. Dit stralen we ook uit. Iedere training, ieder uur moet uniek zijn, de begeleiding, de energie en de gedrevenheid van de trainers. We zijn opmerkzaam, vindingrijk, ruimdenkend en communicatief. Onze coaches helpen de leden naar hun succes.  Jouw succes is tenslotte ons succes. Er is een profesionele structuur en opbouw in de trainingen. Alle trainers staan voor hetzelfde, het is één team. Er is 1:1 aandacht en ontwikkeling staat centraal. Tenslotte werken we veilig en doen we dit samen!

Opbouw CrossFit training 

Warming-up:

iedere training begint met een korte warming-up, waarbij de spieren worden opgewarmd en de hartslag omhoog wordt gebracht. 

Techniek en kracht gedeelte:

na de warming-up volgt één van de belangrijkste onderdelen van de training. In dit moment van de work-out worden alle bewegingen aangeleerd. Hoelang dit duurt, hangt natuurlijk af van de ervaring van alle crossfitters in de ruimte. Niet alle bewegingen zijn voor iedereen even makkelijk uit te voeren, dus goed opletten is een vereiste.

WOD:

staat voor niets meer en niets minder dan Workout of the Day. Dit is het meest intensieve deel van de training. Dit gedeelte is iedere training weer compleet anders ingedeeld. De ene keer doe je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes van oefeningen achter elkaar moet uitvoeren (AMRAP – As Many Rounds As Possible), de andere keer moeten alle oefeningen afgerond zijn binnen een zo snel mogelijke tijd (AFAP – As Fast As Possible). Mooie hiervan is dat iedereen dit op zijn eigen niveau kan doen. 

ARE YOU READY TO SHOW UP

Stuur mij een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact